Rubriky
Akce Tábor

Tábor Konstantinovy Lázně 2023

Termín: 1.-16.7.2023

Pořadatel: Junák – český skaut, středisko 5. květen Radotín, z.s.,

Cena tábora: 5600 Kč

Letošní tábor se konal na tradičním místě nedaleko Konstantinových Lázní. Vyrazili jsme z Radotína vlakem přes Plzeň. V Konstantinových Lázních jsme se občerstvili z výborného Prusíkova pramene😊 a pak jsme se pěšky přesunuli do údolí, kterým protéká Úterský potok.

                Tábor byl už skoro hotový, ale my skauti jsme si sami ještě museli stany postavit. Spali jsme na dřevěných podlážkách, které byly připevněny na dřevěné kůly. Na rozdíl od matrace to může znít děsivě, ale ujišťuji vás, že to tak hrozné není, náhodou se na nich spí dobře.

                Tábor jsme zahájili zahajovacím ohněm.  Další den jsme se po ranním nástupu, který probíhá v krojích, dozvěděli téma letošní etapovky. Jako cestovatelé časem oblečení ve steampunkových kostýmech jsme cestovali minulostí. Zachránili jsme Johna Lennona, Annu Frankovou, a dokonce i Tróju. Ale pokazili jsme při tom časoprostor. Museli jsme ho rychle zachránit. Získali jsme brko, pergamen, inkoust a ještě jsme se museli naučit zaříkávadlo. Časoprostor jsme úspěšně zachránili.

                Kromě etapovky jsme měli ještě kluby (lukostřelba, vzduchovky, rukodělky), saunu, vodní bitvu, první pomoc a VIP. V polovině tábora byla dvoudenní výprava.  My skauti jsme šli k rybníku u Kokašic, kde jsme přespali.

                Jednou nás vedoucí v noci probudili, zavázali oči a odvezli nás neznámo kam. Tam jsme šli po světélkách po stezce. Došli jsme až na hrad Gutštejn.

                Z tábora jsem si odvezl spoustu skvělých zážitků. 16 dní uteklo jako voda. Celou tu dobu nám skvěle vařil Ještěr s Týnkou. Poslední dva dny jsme celý tábor rozebrali, uklidili a nechali odvést do skladu u klubovny, kde na nás vše bude čekat zase na příští rok.

Křemen

Napsat komentář